Avas Grand Burger és Mélyvölgyi nyitott pincék napja

Kezdőlap » Blog » Avas Grand Burger és Mélyvölgyi nyitott pincék napja

Két helyi borász – Gonda Péter (Gonda Borászat) és Borbély Roland (Gallay Pince) – valamint az Avasi fesztiválok egyik kiemelkedő burger készítője, Gyöngyösi Zoltán (Hot Wheels Burger) összefogott, és megalkotott egy különleges burgert, amelyben megjelenik mindaz a filozófia és szenvedély, amelyet a borok, a gasztronómia és az Avas iránt éreznek.
Így született meg az AVAS GRAND BURGER.

Mi van benne?
Puha, kovászos buci; édes-pikáns mézes mustár; friss római saláta és borsos rukkola; mellé lédús paradicsom és szaftos marhahúspogácsa. A telt vörösboros hagymalekvár és a karakteres füstölt sajt tökéletesen összeolvad a ropogós baconnel és a krémes kacsamájjal, miközben a borzselé és a sáfrányos majonéz teszi teljessé az ízélményt.

A különlegességét az adja, hogy az alapanyagok egy része bükki borok
felhasználásával készült:

  • a vörösboros hagymalekvár pedig a Gallay 2021 Genus borának felhasználásával.
  • a borzselé a Gonda Borászat 2024 Zen-City tételéből,